dsc_7536.jpg

Den nya skolan

Nu har portarna slagits upp till den nyrenoverade Hultsbergsskolan. Eleverna har flyttat in i ljusa fina lokaler där även planlösningen har strukturerats så att lokalerna blir mer lättorienterade. Det är ett samverkansprojekt med ByggDialog och Karlstads Kommun där vi utfört all vs-installation.

Hultsbergsskolan ligger som namnet antyder i stadsdelen Hultsberg i Karlstad. Den nya skolan kommer att rymma 730 elever istället för de tidigare 620 platserna. Här kan barn börja förskolan och sedan fortsätta till grundskolans årskurs 9.

Projektet som är en både om- och nybyggnation startades under våren 2016 och har utförts i olika etapper. Det har varit en omfattande renovering som berört både ytskikt och planlösning. Bland annat har hela högstadiedelen byggts om och den tidigare idrottshallen har gjorts om till aula. Även tillagningsköket har byggts om och kan nu hantera 1000 portioner per dag.

I aulans innertak har vi monterat takstrips som ger värme till rummet. Vi har också installerat nytt tillagningskök, nya rördragningar, klosetter, handfat, blandare och radiatorer. Några av de befintliga radiatorerna har rengjorts och därmed behållits. Vi har även installerat särskilda blandare utformade för laboratorium i skolans NO-sal.

- Det är ett projekt som speglats av det goda arbetsklimatet från första till sista dag. Det resulterade också i att det blev en härlig fortsatt arbetsmiljö för de som kommer att bruka skolan, säger  Conny Gunnarsson, projektledare på LG Contracting.