saebo.jpg
Djupängens äldreboende, PEAB/Hammarö kommun, Hammarö

Djupängens äldreboende

Under våren 2017 togs det första spadtaget för det nya särskilda äldreboendet på Djupängen Hammarö, nu är byggnationen i full gång och boendet växer fram. År 2020 beräknas det vara klart för inflytt. Hammarö kommun siktar på att det här ska bli Sveriges bästa äldreboende med brukaren i centrum!

Med placering i en miljö där man har närhet till naturen kommer de boende att kunna ges möjlighet att njuta av vackert grannskap. Byggnaden är utformad så att den ska passa olika individers behov, det finns en mening bakom varje del. Som exempel elektriska höj- och sänkbara toalettstolar underlättar för den som har svårt att sätta sig ned eller resa sig upp. Golv och färgval väljs noggrant ut, exempelvis ska det vara tydliga kontraster i färger vid passager för att personer med demens eller dålig syn ska se.

Under hela processen har personal från socialtjänsten på Hammarö kommun, arkitekt och projektledare varit involverade och tillsammans har de funnit möjligheter som gör boendet både trivsamt och tryggt.