hotell_saluhall.jpg
Illustration: NCC

LG Contracting får hotelluppdrag vid Liseberg

Liseberg Jubileumsprojekt är den vattenpark och det upplevelsehotell Liseberg planerar att uppföra söder om den befintliga nöjesparken. Projektet kommer att byggas i anslutning till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.  I upplevelsehotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel planeras för 450 familjerum med stark tematisering, medan inomhusvattenparken kommer att innehålla såväl upplevelsepooler och vattenattraktioner som relaxområden och restaurang. Båda anläggningarna kommer att vara öppna året runt.

LG Contracting har fått det prestigefyllda uppdraget att utföra VS-installationer vid Lisebergs nya upplevelsehotell, Liseberg Grand Curiosa Hotel. Projektet utförs i samverkansform, partnering, mellan NCC och Liseberg.

Liseberg är ett omåttligt populärt resmål som lockar ca tre miljoner besökare om året. Nu sker det en storsatsning på att bygga ett tematiserat upplevelsehotell i direkt anslutning till nöjesparken. Det nya hotellet kommer att sticka ut från vanliga hotell med ambitionen om att bli Sveriges mest fantasifulla familjehotell. Det byggs med barnens upptäckarlust i centrum, helt olikt från vad som tidigare upplevts, med exempelvis rutschkana mellan våningar och fågelburar i lobbyn. Det planerade temat för projektet är Ostindiska kompaniet som har en stor anknytning till Göteborgs historia.

- Vi är glada att LG får vara del av det här spännande projektet. Uppdraget är både komplext och omfattande vilket gör att det passar ypperligt bra för samverkansentreprenad, partnering, där alla gemensamt arbetar mot projektets bästa, säger Lennart Håkansson, filialchef på LG Contracting i Göteborg.