img_0752.jpg

LG Contracting utför VS-installationer vid Platinan i Göteborg, som nu börjar ta form

År 2021 (med möjlighet till inflytt 2022) kommer Platinan stå färdigt, Göteborgs nya landmärke och samlingsplats som binder samman stadens älvstränder. I sina 60 000 kvadratmeter ska hotell, kontor, restauranger och mötesplatser rymmas. Med läget alldeles intill den nya Hisingsbron ska det bli en naturlig mötesplats, dels för de som arbetar i området dels för de som är på väg från den ena älvstranden till den andra.

Projektet utförs i samverkansentreprenad, partnering, där PEAB AB är beställare och Vasakronan byggherre och LG Contracting utför VS-installationerna.

Platinan är en speciell byggnad där fasaden till största delen består av glas. En exteriör beståendes av stora glaspartier är utmanade både ur energisynpunkt men även ut en arkitektonisk syn. För att undvika kallras från fönstren så kommer vi att installera konvektorer och radiatorer. Vi bevarar det arkitektoniska uttrycket genom att dölja rördragningen och istället placera rören i tak, tillskillnad mot hur man traditionsmässigt brukar placera dem på väggen. På så sätt kommer arkitekturen med den transparenta fasaden att bibehållas och vi säkerhetsställer ett behagligt inomhusklimat.

Det är ett roligt och utmanande projekt som är placerat mitt i centrala Göteborg vilket medför att det sätter det högra krav på logistiken. I projektet samverkar flera Instalcobolag, VS, El och Sprinkler och vi har ett gott samarbete över yrkesgränserna, säger Kristoffer Hedin projektledare på LG Contracting.