huset-parralax.jpg
Illustration: Platzer

LG Contracting utför VS-installationer när NCC och Platzer bygger höghusprojektet Kineum i Göteborg

LG Contracting utför VS-installationer när NCC och Platzer bygger höghusprojektet Kineum. Projektet utförs i samverkansform, partnering, och beräknas vara färdigställt under år 2022. 

Vid den klassiska arbetarstadsdelen Gårda, Göteborg, uppförs nu Kineum, en ny spektakulär byggnad som ska rymma både hotell, kontor och restauranger. Höghuset har visionen om att bli något annat än allt vanligt. Med ett utseende som påminner om en kristallvas där fasaden täcks med ett mönster som liknar om fisknät, förs tankarna direkt till stadens fiskenäring. Kineum kommer definitivt att sticka ut bland den befintliga bebyggelsen. Totalt omfattar byggnaden ca 32 000 kvadratmeter som fördelas på 28 våningar. NCC:s nya Göteborgskontor kommer att finnas i byggnaden och det kommer också att finnas andra kontorsytor. Hotelloperatören ESS Group, som ligger bakom bland annat Steam Hotel, Pigalle samt Ystads Saltsjöbad, kommer här att öppna sitt nya hotell; Jimmy`z

- Kineum är ett viktigt uppdrag för oss och vi är stolta över att fått förtroendet att vara delaktiga i detta projekt. Samverkan, partnering, ger oss stora möjligheter att tillsammans med beställaren hitta de bästa lösningarna för projektet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med NCC och Platzer under kommande år, säger Patric Larzon VD på LG Contracting.

Formen på byggnaden är anpassad efter tomten och det är ett projekt med en stor utmaning vad gäller logistik. Med sitt strategiska läge intill E6:an vid Ullevimotet passerar mycket trafik och det gäller att finna rätt tidpunkt och plats för godsen som ska levereras. Projektets medarbetare bör ha svart bälte i logistik. I projektet arbetar man med hållbara lösningar och materialval med förhoppning om att certifiera byggnaden enligt Breem och nivån Very Good.

- Fördelen med ett samverkansprojekt är att alla får bidra med sin kunskap. I projektgruppen reder vi ut vad som är bäst för projektet och tar sedan beslut om vilken riktning vi ska gå. Alla har projektets bästa i fokus, säger Mikael Hemlingberg installationssamordnare på NCC.

 

Läs gärna mer på projektwebbsidan www.kineum.se