img_2365.jpg

Nya lokaler i Karlstad för Polisens Hundenhet

Polisens Hundenhet i Karlstad har nu äntligen fått nya ändamålsenliga lokaler. Från att tidigare varit trångbodda med undermåliga lokaler där verksamhetens olika delar låg spridda på olika byggnader, samlas nu allt på ett och samma ställe. Att kunna möjliggöra detta har varit ett av projektets gemensamma mål. 

Projektet har utförts i samverkansform, partnering, där LG Contracting ansvarat för samtliga VS-installationer. Denna samarbetsform har varit mycket framgångsrikt där alla medarbetare gjort sitt yttersta för att gemensamt finna de bästa lösningarna. Genom att vara lyhörda mot Polisens behov har lokalerna kunnat anpassats efter verksamheten. På området fanns sedan tidigare en tvåvåningsbyggnad som nu renoverats till kontor med både konferensmöjligheter, omklädningsrum, badrum och tvättstuga. Intill har en ny byggnad uppförts som rymmer både garage, biltvätt och hundgård.

- Vi har fokuserat på lösningar istället för problem där Tomas Karlsson, projektledare på Karlstads kommun, har varit en stor anledning till att arbetet smidigt kuggat på. Det är ett fantastiskt projekt för verksamheten då vi nu har allt på samma ställe, utrustning, fordon och hundar. Det harmoniserar med våra ledord: Effektiva, tillgängliga och engagerade, säger Fredrik von Bahr enhetschef på Hundenheten.

hjjhkjlkjljkljlklklj

Polisens och hundens förmåga att tillsammans arbeta är helt unik. De hjälps åt att rädda liv, kan få människor lagförda genom att säkra bevis, Det är ett arbete som är både fysiskt och psykiskt påfrestande för båda då många uppdrag är svåra. Hunden blir en kollega, som efter arbetspassets slut följer med sin förare hem. För att klara detta krävs det en god arbetsplats att utgå ifrån, och det har nu verkligen hundenheten nu fått.